Известие

Collapse
No announcement yet.

Колеги помагайте... Висок разход

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от rijko Покажи съобщение
    Готин,
    1 няма алфа на 10 години която да показва точната температура на уредите на таблото.
    2 махни Българо-Сръбската изработка от колата и тогава почвай да търсиш проблема.

Порцията въздух-бензин се определя от температурата на двигателя показанията от ланда сонда........ идругите. На тебе може да ти показва и 200 градуса на таблото но ЕКУ-то си мисли че е 30градуса. Така че за да знае какво се случва ЕКУ-то и да направи точната порция минаваме на точка 2

И нещо което ми стана интерестно:
    Колега стойностите са различни след всяко ходене до сервиз и оставане на не малко пари! Но сега колата гори 13/100 и не мога да сваля повече, но не е както беше в началото 21/100.на 95% съм сигурен че разхода е такъв заради този бъг който са правили по колата, но няма и майстор на близо който да се занимава с италианки за да я закарам там

Comment

Мисля, че това, което се опитва да ти каже човека е, че 13/100 е перфектен разход за ТС 2.0... Повечето горят толкова на бензин...

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
        Мисля, че това, което се опитва да ти каже човека е, че 13/100 е перфектен разход за ТС 2.0... Повечето горят толкова на бензин...
        Но в София, в задръстванията
        Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
        156 1.8TS 16V (01.2001)
        147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
        0879369082

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
          Да, но аз я засичам 13/100 извън градско, а не в София задръстванията и колата не е 2.0 ТС, а е 1,8 ТС и въобще не е нормален разхода! Трябва да е около 7-8

Comment

Здравейте колеги Сега съм поръчал друго ECU и чакам утре да пристигне за да видя дали проблема с управлението на перките е от него! Има ли някакви особености при смяната му? (Някой ми каза че можело и да не запали с новото, щяло да трябва някакви разкодирания, свързано било със имобилайзера и трябвало някакви кодове). А и ако не стане това ECU ще мога ли да си сложа старото ? Или пак ще трябват кодове и другите там глупости! Помагайте със съвети, някой който е сменял ECU?

Comment

Със сигурност с новото ЕКУ няма да запали заради имобилайзера. Най-малкото което ти трябва е да го вземеш заедно иммо кутииката + поне един ключ. Или да се премахне имото.

Иначе за пробата ако сложиш, то няма да ти развали синхронизацията на имото и като върнеш старото всичко ще бъде на ред. Но тази проба е 100% безсмилена
              Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от Torret0 Покажи съобщение
                Здравейте колеги Сега съм поръчал друго ECU и чакам утре да пристигне за да видя дали проблема с управлението на перките е от него! Има ли някакви особености при смяната му? (Някой ми каза че можело и да не запали с новото, щяло да трябва някакви разкодирания, свързано било със имобилайзера и трябвало някакви кодове). А и ако не стане това ECU ще мога ли да си сложа старото ? Или пак ще трябват кодове и другите там глупости! Помагайте със съвети, някой който е сменял ECU?
                Я не се занимавай с глупости. Перките се проверяват много лесно. Ако ти не можеш, намери си електричар. Ще ти пратя схемите
                156 1.8TS 16V (01.2001)
                0879369082

Comment

Да, но този добавяния датчик, който включва перките на 44 градуса... нали казахте най-вероятно е проблемно Еку-то... Нещо е правено по колата, но нз защо и искам да го премахна и да си бъде оригинално ...

Comment

Да, но този добавяния датчик, който включва перките на 44 градуса... нали казахте най-вероятно е проблемно Еку-то... Нещо е правено по колата, но нз защо и искам да го премахна и да си бъде оригинално ...
                    Ела до Сф
                    156 1.8TS 16V (01.2001)
                    0879369082

Comment

Здравейте колеги Сега съм поръчал друго ECU и чакам утре да пристигне за да видя дали проблема с управлението на перките е от него!
                      Ще си може би единствения, чието еку пуска перки на 44 градуса......или поне втори трети.......
                      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                        Ела до Сф
                        Далечко си ми, но в крайна сметка може нещо да се измисли ... едно пътуване до София... Дали проблема може да е от нещо мъничко, че тук само гадаят и почти нищо не се прави ... Направо ме изсуши тази колица.

Comment

Далечко си ми, но в крайна сметка може нещо да се измисли ... едно пътуване до София... Дали проблема може да е от нещо мъничко, че тук само гадаят и почти нищо не се прави ... Направо ме изсуши тази колица.
                          Един два теста ще си покажат веднага
                          156 1.8TS 16V (01.2001)
                          0879369082

Comment

Колега, виж дали отиват някакви кабели към датчика на термостата, защото си мисля, че просто са разкачени кабелите от там и са боднати на оня цирей.Ако е така, купи си един термостат с датчик и намери оргиналната букса на старо и си възстанови инсталацията.Това вероятно ще ти реши проблемите.
                            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                              Колега, виж дали отиват някакви кабели към датчика на термостата, защото си мисля, че просто са разкачени кабелите от там и са боднати на оня цирей.Ако е така, купи си един термостат с датчик и намери оргиналната букса на старо и си възстанови инсталацията.Това вероятно ще ти реши проблемите.
                              Щот няма около него разбирач да му помогне
                              156 1.8TS 16V (01.2001)
                              0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                                Щот няма около него разбирач да му помогне
                                Е колко трябва да му разбираш за това?То да не е космическа совалка.Всеки грамотен електричар ще се справи.
                                То тия, дето викат, че разбират от ВАГ автомобили, а не отбират от италианските, бих казал, че по-скоро не отбират от нищо и каквато и да е кола не трябва да им се оставя в ръцете.
                                Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Working...
                                X