If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Готин,
1 няма алфа на 10 години която да показва точната температура на уредите на таблото.
2 махни Българо-Сръбската изработка от колата и тогава почвай да търсиш проблема.
Порцията въздух-бензин се определя от температурата на двигателя показанията от ланда сонда........ идругите. На тебе може да ти показва и 200 градуса на таблото но ЕКУ-то си мисли че е 30градуса. Така че за да знае какво се случва ЕКУ-то и да направи точната порция минаваме на точка 2
И нещо което ми стана интерестно:
Колега стойностите са различни след всяко ходене до сервиз и оставане на не малко пари! Но сега колата гори 13/100 и не мога да сваля повече, но не е както беше в началото 21/100.на 95% съм сигурен че разхода е такъв заради този бъг който са правили по колата, но няма и майстор на близо който да се занимава с италианки за да я закарам там
Мисля, че това, което се опитва да ти каже човека е, че 13/100 е перфектен разход за ТС 2.0... Повечето горят толкова на бензин...
Да, но аз я засичам 13/100 извън градско, а не в София задръстванията и колата не е 2.0 ТС, а е 1,8 ТС и въобще не е нормален разхода! Трябва да е около 7-8
Здравейте колеги Сега съм поръчал друго ECU и чакам утре да пристигне за да видя дали проблема с управлението на перките е от него! Има ли някакви особености при смяната му? (Някой ми каза че можело и да не запали с новото, щяло да трябва някакви разкодирания, свързано било със имобилайзера и трябвало някакви кодове). А и ако не стане това ECU ще мога ли да си сложа старото ? Или пак ще трябват кодове и другите там глупости! Помагайте със съвети, някой който е сменял ECU?
Със сигурност с новото ЕКУ няма да запали заради имобилайзера. Най-малкото което ти трябва е да го вземеш заедно иммо кутииката + поне един ключ. Или да се премахне имото.
Иначе за пробата ако сложиш, то няма да ти развали синхронизацията на имото и като върнеш старото всичко ще бъде на ред. Но тази проба е 100% безсмилена
Здравейте колеги Сега съм поръчал друго ECU и чакам утре да пристигне за да видя дали проблема с управлението на перките е от него! Има ли някакви особености при смяната му? (Някой ми каза че можело и да не запали с новото, щяло да трябва някакви разкодирания, свързано било със имобилайзера и трябвало някакви кодове). А и ако не стане това ECU ще мога ли да си сложа старото ? Или пак ще трябват кодове и другите там глупости! Помагайте със съвети, някой който е сменял ECU?
Я не се занимавай с глупости. Перките се проверяват много лесно. Ако ти не можеш, намери си електричар. Ще ти пратя схемите
Да, но този добавяния датчик, който включва перките на 44 градуса... нали казахте най-вероятно е проблемно Еку-то... Нещо е правено по колата, но нз защо и искам да го премахна и да си бъде оригинално ...
Да, но този добавяния датчик, който включва перките на 44 градуса... нали казахте най-вероятно е проблемно Еку-то... Нещо е правено по колата, но нз защо и искам да го премахна и да си бъде оригинално ...
Далечко си ми, но в крайна сметка може нещо да се измисли ... едно пътуване до София... Дали проблема може да е от нещо мъничко, че тук само гадаят и почти нищо не се прави ... Направо ме изсуши тази колица.
Далечко си ми, но в крайна сметка може нещо да се измисли ... едно пътуване до София... Дали проблема може да е от нещо мъничко, че тук само гадаят и почти нищо не се прави ... Направо ме изсуши тази колица.
Колега, виж дали отиват някакви кабели към датчика на термостата, защото си мисля, че просто са разкачени кабелите от там и са боднати на оня цирей.Ако е така, купи си един термостат с датчик и намери оргиналната букса на старо и си възстанови инсталацията.Това вероятно ще ти реши проблемите.
Колега, виж дали отиват някакви кабели към датчика на термостата, защото си мисля, че просто са разкачени кабелите от там и са боднати на оня цирей.Ако е така, купи си един термостат с датчик и намери оргиналната букса на старо и си възстанови инсталацията.Това вероятно ще ти реши проблемите.
Е колко трябва да му разбираш за това?То да не е космическа совалка.Всеки грамотен електричар ще се справи.
То тия, дето викат, че разбират от ВАГ автомобили, а не отбират от италианските, бих казал, че по-скоро не отбират от нищо и каквато и да е кола не трябва да им се оставя в ръцете.
Comment